امروز يك شنبه  ۱۵ تير ۱۴۰۴

۱۳۹۷/۰۴/۰۷- ۱۳:۲۳ - مشاهده: ۱۰۵

اجلاس جهانی محیط زیست با حضور ایران در ویتنام گشایش یافت

اجلاس جهانی محیط زیست با حضور ایران در ویتنام گشایش یافت

ششمین اجلاس مجمع تسهیلات جهانی محیط زیست (جف) و نشست های مرتبط به آن از روز 23 ژوئن (2 تیر) شروع و تا روز 29 ژوئن (8 تیر) ادامه خواهد داشت.

هیات جمهوری اسلامی ایران، به ریاست سید علی محمد موسوی، مدیرکل امور بین المللی محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه و مرجع ملی سیاسی و عملیاتی «جف» در ایران در این اجلاس شرکت کرده است .

موسوی امروز عصر در سخنانی در نشست سران مجمع جف ضمن اشاره به هدف اولیه سازمان در کمک به کشورهای در حال توسعه برای حفاظت از محیط زیست خود، بر تعهد جف به محیط زیست تاکید کرد و دوری از سیاست زدگی و قطبی شدن آن را ضروری دانست.

وی در ادامه با یادآوری اینکه مسایل محیط زیستی ذاتا جهانی و همه شمول هستند، لزوم همکاری بین المللی برای حل آن‌ها، چالش های محیط زیستی ایران را نیز از این قاعده مستثنی ندانسته و همکاری جهانی برای مرتفع نمودن آن‌ها را خواستار شد.

موسوی با اشاره به برخی چالش های محیط زیستی جمهوری اسلامی ایران از قبیل واقع بودن در کمربند بیابانی، خشکسالی و پدیده طوفان‌های شن و گرد و غبار، از ایران به عنوان عضو با حسن نیت و خوش سابقه «جف» یاد کرد.

وی عزم جدی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با چالش های زیست محیطی را خاطر نشان و اعلام کرد که این کشور در برنامه ششم توسعه خود میزان منابع داخلی برای حفظ و حراست از محیط زیست را سه برابر کرده است.

مجمع جف به عنوان رکن حاکمه، از 183 کشور تشکیل و هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود. اهداف اصلی مجمع، بازنگری در سیاست های کلی، بازبینی و ارزیابی عملکرد جف بر اساس گزارش های تهیه شده توسط شورای جف، بازبینی در عضویتها و نهایتا بررسی اصلاحات اساسنامه جف بر اساس توصیه شوراست.

پیش از برگزاری مجمع جف، در روزهای 27 و 28 ژوئن ، نشست های برخی حوزه‌های 32 گانه جف، پنجاه و چهارمین اجلاس شورای جف، بیست و چهارمین نشست شورای صندوق کشورهای کمتر توسعه یافته و صندوق ویژه تغییر آب و هوا، نشست هیات مشورتی علمی و فناوری و اجلاس مجمع سازمان‌های مردم نهاد برگزار شدند.

در طی برگزاری مجمع ششم، چرخه مالی هفتم جف (جف-7) برای بازه زمانی 2018-2022 (1400-1397) راه اندازی خواهد شد.

به رغم چالش های عدیده جهانی در حوزه محیط زیست و نیاز کشورهای در حال توسعه به کمک های مالی بیشتر برای غلبه بر چالش های مذکور، با عدم افزایش و حتی کاهش اختصاص میزان کمک ها از جانب کشورهای توسعه یافته، جف-7 با میزان منابع مالی تخصیص داده شده 4,065 میلیون دلاری، نسبت به جف-6 ( 4,430 میلیون دلار) و حتی جف-5 ( 4,340 میلیون دلار) کاهش نشان می دهد.

ششمین مجمع تسهیلات محیط زیست جهانی و نشست های مرتبط در روز جمعه هفته جاری با بازدید شرکت کنندگان از برخی پروژه‌های جف در ویتنام به کار خود پایان خواهد داد.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما